Vincent Bajart Kortrijk

Diensten dierenartspraktijk

Huisbezoek dierenarts

Consultatie en huisbezoek

U kunt altijd op consultatie komen na het maken van een telefonische afspraak. Ook huisbezoeken vormen voor mij geen enkel probleem. Indien nodig kunnen honden en katten ook opgehaald worden om in de praktijk verder te verzorgen.

Vaccinatie dierenarts

Gezondheidscontrole en vaccinatie

Een jaarlijkse check-up is zeker geen overbodige luxe. Door vroegtijdig bepaalde ziektes te onderkennen kan er reeds tijdig ingegrepen worden. Zo heeft het dier in kwestie betere overlevingskansen en is ook de levenskwaliteit mogelijks een stuk beter.

Radiologie dierenarts

Radiografie

In de praktijk worden röntgenfoto’s gemaakt van zowel het bewegingsstelsel als van de weke delen (longen, maag, darmen…). Zo worden breuken en barsten van botten in beeld gebracht, alsook bijvoorbeeld darmobstructies en een obstipatie. Zo kan aan de hand daarvan een accurate behandeling ingezet worden.

Operatiesdierenarts

Operaties (curatief en preventief)

Sterilisaties en castraties van honden en katten worden frequent uitgevoerd in de praktijk. Ook wondverzorging, het wegnemen van tumoren en bepaalde operaties aan weke delen worden uitgevoerd. De moeilijkere chirurgie wordt dan doorgegeven aan verwijspraktijken in de buurt.

Tandverzorging

De tanden worden gereinigd met een ultrasone tandsteenreiniger. Daarvoor moet de hond of kat onder narcose gebracht worden. Controle en reiniging van de tanden is in de eerste plaats cruciaal om het gebit en tandvlees zo lang mogelijk gezond te houden maar ook om eventuele problemen voortvloeiend uit een ondermaatse hygiëne van het gebit te voorkomen. Wanneer tijdens de detartratie ongezonde tanden gevonden worden, worden deze uiteraard geëxtraheerd.

Hospitalisatie bij dierenarts

Hospitalisatie

Na een operatie of in het belang van de herstelling kunnen huisdieren meerdere dagen of, indien nodig, weken bij mij gehospitaliseerd worden. Ze worden ondergebracht in professionele kooien met een verwarmingselement. Ze worden, afhankelijk van de ernst van de ziekte en de noodzaak van de behandeling, meerdere malen per uur/dag nagekeken en opgevolgd. Er is de mogelijkheid tot het aanleggen van een infuus om op deze manier op regelmatige basis de nodige medicatie en vocht intraveneus toe te dienen. Bij een opname van langere duur wordt, indien de toestand van het dier het toelaat, uw huisgenoot verschillende malen per dag uitgelaten.

Voedingsadvies dierenarts

Voedingsadvies

Voeding is een belangrijk gegeven bij uw huisdier. Op de markt zijn honderden verschillende merken en vormen verkrijgbaar. Daarom moet ook ik een keuze maken. Het meest van al werk ik met Royal Canin en met Sanimed. Uiteraard kunt u ook bij mij terecht voor andere merken zoals Hill’s, Eukanuba, … .

Globaal moet er een verschil gemaakt worden tussen 2 soorten voeding: gezondheidsvoeding en diergeneeskundige dieetvoeding.

De gezondheidsvoeding wordt preventief aangewend om bepaalde zaken die veelvuldig voorkomen te vermijden, zoals: overgewicht, suikerziekte, huid- en gewrichtsproblemen, … .

Diergeneeskundige dieetvoeding wordt dan gegeven om bepaalde reeds aanwezige aandoeningen te behandelen en/of onder controle te houden. Denk maar aan: blaasgruis, nierproblemen, allergieën, leverstoornissen, hartproblemen… .

Het is dus zeer belangrijk om de juiste voeding voor elk huisdier apart te bepalen en in de juiste hoeveelheden te voorzien.

Alle voeding en medicatie kan worden afgehaald.

Bloed- en urineafname

Indien nodig kan er een bloed- en urineafname gebeuren. Deze worden dan doorgestuurd naar een erkend labo. Al dan niet in samenspraak met de dierenarts van het labo kan eventueel een diagnose gesteld worden om zodoende een juiste behandeling te kunnen voorzien.

SitemapPrivacy • Website door 2design Website door 2design